Saturday, January 21, 2017

PoStiNg SuLuNg 2017

Posted by ImpianHomes at Saturday, January 21, 2017
Reactions: 
0 comments Links to this post
Assalamualaikum all..

It's been awhile.. lama juga tak mem blogging.. rindu pulak nak ber online diary.. hihi here i am.. kembali ber online diary .. (Nyaris2 tak dpt login tadi taw.. ingat2 lupa password..

Alhamdulillah dpt juga login setelah 2-3 kali trial kihkih... malas pulak nk create new account blogger)...

Semoga ada kesempatan utk share anything yg bermanfaat whenever i'm free lepas ni.. :)

- cheerios -

Saturday, August 23, 2014

Sebelum dan selepas rayer 2014

Posted by ImpianHomes at Saturday, August 23, 2014
Reactions: 
0 comments Links to this post
Sebelum rayer turun 2kg... lps rayer naik 2kg... ahakss... So, kene kurus blk nih... byk bende kene setting in order to lose weight. Hurmm semua tu aku citer kat blog ku yg satu lagik... khas utk diet program.. ni link nye.. sila klik kat sini -->  Jom Fit For Life

Lately berat aku senang sgt naik. Nak turun punye la seksa.. yela dulu masa muda poser sunat je dh leh kurus blk. Tapi skrg ni bila dah makin MUDA ni... aihh payah sungguh. Salah satu sbb nye metabolisme dah menurun. sbb metabolisme ni berkadar songsang dgn usia. Fuh x sangka igt lagi ilmu sains masa spm dulu hikhik...

So pendek citer nye skrg ni aku tgh bz berjuang turunkan berat badan . BMI x cantik. updates kat blog satu lagi tu lah.. macam2 cara aku buat..
1. Mind setting nak diet bukan utk kurus shj... tapi utk sihat!

2. Add fb kevin azhari - pakar fitness malaysia
3. Add diet apps kat phone - citer details kat blog--> Jom Fit For Life
4. Beli majalah rapi etc
5. byk membaca tips2 kuruskan badan
6. igt lagi nnt aku tambah lagik huhu


Nak kurus!!  ^_^

Tuesday, November 5, 2013

Salam maal hijrah

Posted by ImpianHomes at Tuesday, November 05, 2013
Reactions: 
0 comments Links to this post

Sunday, November 3, 2013

Life

Posted by ImpianHomes at Sunday, November 03, 2013
Reactions: 
0 comments Links to this post
Assalamualaikum..
Dah lama x menaip kat blog aku nih..

Huwarghh ngantuk lak.. Sok la den sambung.. ;)

Saturday, March 9, 2013

Move Out

Posted by ImpianHomes at Saturday, March 09, 2013
Reactions: 
4 comments Links to this post


Kitorg merajuk dgn jiran sebelah! So, kitorg nak pindah rumah lain.

Haha takde maknanye... InsyaAllah awal bulan depan kami nk pindah. jadi bulan ni merupakan bulan packing barang. Amat la berchinta nye patik ye puan2 dan tuan2 hamba.. mana nak start nih? huwaa byk nye brg.

Bukan barang ape pun... brg yg perlu di sisihkan atau di BUANG lagi byk aku rasa. 5S ler gamaknye. Masalah problemnye seems like aku sorg ler yg akan mengerjakannya memandangkan hubby bz keje & anak2 bz skolah. 

Tak mng tgn la. Dgn keje2 rumah, twins baby age 7 months, dgn "work from home" aku.... gosh.

Last2 aku start dgn BAJU. Byk baju nak kasi org. Ade byk rumah anak yatim sekitar sini. Baju lama yg masih elok lagi cuma dah x muat. Anak2 dh tinggi2. Adekah aku meninggi? Tentulah tidak. Lebih kpd melebar sebenarnya.

Hope cpt la dpt setel baju ni. Nak fokus bende lain lak. Yg problem nya baby kembar aku ni xleh berenggang sgt. Time diorg jaga, kejap je ralit tgk tv pastu rengek nk dukung. 2 org lak tu. Kene la gilir2. 

Dulu masa abg2 dia baby sama gak. tapi aku kendong je pakai beg baby carrier tu kulu-kilir mengemas rumah. Sekarang ni 2 org guane aku nak kendong 2 org ahha.

Takpe takpe chaiyok2.. Semoga dpt setel kemas on time. Dlm screening aku rasa dlm 60% boleh disisihkan nih. Mls nk bwk byk2. Mana yg tak penah guna just buat pekasam aje dlm stor tu mmg gudbye. Yah i like stor clearance.

Mana yg boleh jual aku jual. So far, kerusi urut Gintell dh selamat org beli also few other things. Kerusi urut tu awal2 beli je berkobar2 pakai. Pastu x guna sgt. Dah la makan space.

Ok lah nak setel keje lain dulu. Nanti aku taip lagi. bye-bye diary bucuk.

p/s;
Lepas je N3 ni aku tukau url blog ni dari http://me-and-typerwiter.blogspot.com kepada http://farrahoneydew.blogspot.com 
 

Farra Honeydew Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review